Jenny Warsen

Alfons Åberg kakor

Jenny Warsen

Att fylla stora glasburkar med kakor tycker jag ser väldigt hemtrevligt. Hembakat är ju att fördra, men hinner man inte så funkar det lika bra med köpekakor.  Dessa syltkakor kallar vi  för Alfons Åberg-kakor, kommer ni ihåg det avsnittet där Alfons är hos sin farmor eller mormor och hittar kakburken med syltkakor- och äter upp allihopa ?  Hi hi … så därför har vi döpt dem till Alfonskakor, och även här hemma så verkar kakorna minska snabbt i mängd.

IMG_0423

Hade vi fått lite snö så hade det ju blivit ännu mer julkänsla, nu är det ju nästan grönt utanför fönstret istället.

syltkakor

Nu är köttbullesmeten färdig, och jag & Jonathan ska ställa oss rulla köttbullar, det ska ju räcka både imorgon och på juldan.
Hur har ni det själva idag? Är ni färdiga med all julmat eller står ni också just nu och lagar den sista  maten ?